Alla inlägg under januari 2013

Av susann abramsson - 22 januari 2013 08:43

Vad gör de för nytta? Idag ska Signe sätta in sin för tredje gången. Storasysters har också ramlat ut och sist så tappade hon den i snön. Hon ringde själv och berättade att den var borta :)

Lilla S har feber idag. Hon och pappa ligger och sover. Jag är uppe med min kopp kaffe och lite skrivarbete. Läser om Carolas bröstchock på AB. Klipper ut en blöjkupong ur Ica-bladet. Nu ska jag renskriva ett pass jag ska ha i em på Malkars Västra, så jag slipper komma med papperslappar som prasslar. Skriver in i min bok i stället. Det ska bli kul att köra det här passet för en annan skara motionärer :)
Välkomna, det är Cross Pulse klockan 16 på Västra. Jag kör för Emma idag.
Kram

Av susann abramsson - 21 januari 2013 21:51

5 -månaderssprutan togs emot med ett skratt mot BVC-sköterskan. Längd och vikt var enligt kurvan. Huvudmåttet hade ökat. Allt bra fram till klockan 16.
Sen fick lilla S spelet. Skrek rakt ut och ville inte äta. Efterdyningar sprutan , sa föräldrarna. Klockan 19 gick det över. Var antagligen ett magknip som resulterade i full blöja. Sen var hon precis som vanligt igen.
Nu har hon somnat till Trollmors vaggvisa på Spotify. Hon har en egen låtlista där som heter "Svea sova" ?

Ny favorit är Keso med rostade hasselnötter och tranbär. Äter liksom mat i perioder. Ett tag var det ju smoothies med rysk youghurt och hallon. Sen var det mycket mögelost på Finn Crisp. Favoriten är ändå hamburgare med ost och sallad och dressing. Det kan jag äta när som !
Tycker nog att jag äter en ganska liberal LCHF, räknar inte kolhydraterna, men utesluter såklart socker och vetemjöl. Har inget sug efter potatis, pasta, ris eller bröd. Tänk vad mycket fikabröd och godis man INTE äter. Tillfällena finns ju! Men är jag sugen på ett glas mjölk så tar jag det. Helammar ju faktiskt lilla S. Och tränar / jobbar flera gånger i veckan.
Jag är nöjd och mår väldigt bra :)



Av susann abramsson - 21 januari 2013 11:08

En annan utmaning kom med på bild på förra blogginlägget istället för mina armhävningar: 100 situps/dag i 2 veckor. På bilden ser ni olika varianter av situps så det inte blir så enahanda ?
Sidan heter: www.tribesports.com
Leta under: challenges
?

Av susann abramsson - 21 januari 2013 10:53

är det som gäller för lilla S nu. Hon skriker av glädje så att det ekar i huset.
Idag är hon 5 månader och ska gå på BVC. Väga, mäta och spruta. Dumma!
Efter det har Signe utvecklingssamtal i skolan. Och sen ska jag iväg och ha 2 pass på Malkars.
I morse bakade jag fröknäcke. Tog cirka 1 minut. Bra när man har sitt lilla förråd av nyttiga ingredienser. Linfrön, sesamfrön, kokos och ägg. Idag smaksatte jag med kanel, kardemumma och nejlika. Kunde tagit dubbelt så mycket av kryddorna. Salt uppepå också såklart!
( mina utropstecken blir frågetecken när hag bloggar från mobilen )
Hittade en sida med utmaningar. Jag valde utmaningen att göra 10 armhävningar/dag i en vecka. De ska vara långsamma: 3 sek ner, stanna nere på 3, upp på 3. ?
Kanske kan du hitta en utmaning där som passar dig? ?
Kram

Av susann abramsson - 20 januari 2013 19:52

Hittade ett recept på Instagram igår så idag fick det bli vitkålsgratäng. Smakar nästan som godis. Mums!
Men först gick vi långpromenad i 1,5 timme. Njöt av det vackra landskapet runtomkring där vi bor. Pratade, planerade. Bl a långa cykelutflykter till sommaren, med lilla S i cykelkärra.
Ikväll har jag haft ett cykelpass på 55 minuter. Nu äter jag resterna av gratängen ?

Av susann abramsson - 20 januari 2013 11:32

Ligger och lyssnar på sambon som andas snabba andetag. Han ligger på golvet. Han gör magövningar. Följer instruktionerna på en app som ska ge rutor på magen på 8 veckor.
Till frukost blev det kaffe, bacon och Boxholms chiliost. Lilla S fick mosad banan. Snart ska vi ut och gå. Ska bara .....

Av susann abramsson - 18 januari 2013 22:02

Ligger och söver lilla S, 5 månader på måndag. Hon gosar med sin kanin och kämpar på. Mot sömnen.
Jag skriver i smyg. Hon är väldigt intresserad av IPhones.
Idag har hon träffat sin kompis Johan. Hans mamma och jag har jobbat ihop. Vi fick fina tulpaner av dem.
Han är lite äldre, kan sitta och krypa. Han åt upp varenda kexsmula lilla S la på golvet.
Lilla S och jag är med i en bildtävling på Instagram. Sveakläder att vinna! Gå in på mitt Instagram eller #sveatranasnyggt så får ni se 2 snygga tjejer ??
Idag har jag druckit morot/äpple/ingefära-jos. 2 morötter och 1 stort äpple blev ett vinglas ungefär. Men det blev lite för mycket kolhydrater. Magknip. Ska kolla andra recept till i morgon för jag gillar grönsaksdrycker.
Lilla S smakade Keso idag. Grät så fort hon fått en sked i munnen. Ville ha mer. Vi fick gå iväg en runda och titta på katterna istället. Bra att hon gillade, men smakportion är smakportion ?
.....vem åt upp nästan en hel burk jordnötssmör från vår kyl igår???
Tur det fanns kvar till min rostade LowCarb macka i morse, annars .....puss Elise

Av susann abramsson - 17 januari 2013 21:50

Mina 2 måste-ha-just-nu är en burk med härligt body-butter som luktar kokos. Det fick jag av Elise när jag fyllde år. Det andra är en ansiktsrengöring, som också kan användas som ansiktsmask. Den används av flera i hemmet, så vi springer runt här alldeles vita i ansiktet om kvällarna. Och vissa luktar kokos ?
Nu: kvällste med sambon ?

Ovido - Quiz & Flashcards